Vrijetijdsfonds

De stad Tienen wil de drempel naar het vrijetijdsaanbod verlagen voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Via het Vrijetijdsfonds kunnen deze gezinnen aanspraak maken op een tussenkomst in het vrijetijdsaanbod van de stad en voor het inschrijvingsgeld en vakantiekampen van verenigingen. De aanvragen gebeuren steeds via de betrokken welzijnsorganisaties.

Concreet komen volgende gezinnen/personen in aanmerking: cliƫnten van het OCMW en andere welzijnsvoorzieningen, huurders van een woning van CV Huisvesting of het Sociaal Verhuurkantoor en personen die in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit. Per persoon (volwassene of kind) kan er jaarlijks een tussenkomst van maximum 60 euro gevraagd worden voor de vrijetijdsactiviteiten van de stad.

Daarnaast is een tussenkomst ook mogelijk voor de vakantiekampen en het lidgeld van erkende Tiense jeugd-, sport– en culturele verenigingen. Deze toelage bedraagt 50 % van de deelnameprijs of het lidgeld (vanaf een 2de persoon uit eenzelfde gezin 70 %), met een maximum van 100 euro per persoon per jaar.

Aanvragen gebeuren door de betrokken welzijnsorganisaties.

 

De gezinnen zelf kunnen geen aanvraag doen.

 

Wil u graag meer informatie hieromtrent, neem dan gerust contact op met ons via secretariaat@tiensezwemmers.be,

Wij helpen u dan graag verder.

Algemene info Stad Tienen

logo-fondsvrijetijdsparticipatie

Geen reacties.