Lichaamsscholing

Het is eigenlijk een allesomvattende term voor oefeningen op het droge waar verschillende vaardigheden aan bod komen: lichaamsbesef, coördinatie, lenigheid, lichaamshouding, etc…

De concrete invulling van een sessie lichaamsscholing is eerder leeftijdsgebonden:

Voor de jonge zwemmers ( -12 jarigen) wordt er vooral gewerkt rond lenigheid, lichaamsbeheersing, evenwicht, coördinatie, lichaamsbesef, reactiesnelheid. Deze groep krijgt de meeste vaardigheden dan ook aangeboden in spelvormen zodat een sessie lichaamsscholing een leuke belevenis is.

Bij de oudere zwemmers ( +12 jarigen ) wordt er al wat meer gewerkt rond kracht maar ook voor hen blijft lenigheid, evenwicht, reactiesnelheid belangrijk en komt er iedere les wel een van deze vaardigheden aan bod.

 

Waarom?

Meer en meer ondervinden de trainers dat het beheersen van bepaalde vaardigheden steeds minder en minder evident wordt; veel kinderen weten alles van computer(spelletje)s, maar haasje-over springen, een voorwaartse rol of een rugwaartse rol maken lukt slecht of zelfs niet meer. Dit zorgt voor een absoluut gebrek aan lenigheid en een mindere lichaamscoördinatie.

Eveneens is het aanleren van een goede houding om te zitten, te staan of te lopen voor iedereen nuttig.

U merkt het, lichaamsscholing heeft zeker zijn nut !

 

Waar, wanneer en voor wie ?

De lichaamsscholing gaat door elke zaterdag van 08u30 – 09u30 voor CT1, 2 en 3 in de sportzaal aan het Houtemveld.

Geen reacties.